Centrum Ostrov je místo pro setkávání lidí, kteří sdílí zájem o meditace a práci s energií. Centrum Ostrov se náchází na samotě u lesa v krásné přírodě. Pro novinky o seminářích, aktuality a podobně sledujte Centrum Ostrov na Facebooku zde.

Dr. Budwig pečlivě studovala vzorky krve svých pacientů a hledala nějakou souvztažnost mezi její kvalitou u nemocných a zdravých lidí. Po prostudování tisíců krevních vzorků objevila rozdíl, spočívající v tom, že zdraví lidé mají v krvi vyšší obsah tuků řady Omega-3 než nemocní. Omega-3 patří mezi základní mastné kyseliny, EFA, nezbytné pro správnou činnost organizmu. Začala hledat nejlepší cestu jak získat tuky Omega-3, které by se vhodně rozpouštěly v lidském organizmu, až nakonec po mnoha experimentech zjistila, že nejbohatším zdrojem tuků typu Omega-3 jsou droboučká semínka lnu. Avšak pouze lněný olej chráněný před teplem a oxidací, vyvolanou kyslíkem a světlem, se ukázal jako dostatečně neporušený, aby skutečně prospíval lidskému zdraví. Nesprávně získávané a skladované oleje rychle zažluknou, a pak lidskému zdraví naopak škodí. Po dalším výzkumu Dr. Budwig dospěla k otřesnému závěru, že příčinou obrovské většiny současných chronických onemocnění je nesprávný způsob hromadného zpracovávání potravin a olejů a jejich mizerná výživná hodnota, stejně tak jako celosvětové užívání nebezpečných pesticidů, které kontaminují potravu a eliminují elektrony, které jsou v ní obsaženy. 

Číst dál: Zázračný len

Z asi 10-15 cm dlouhého kořene zázvoru vymačkáme šťávu a dáme do půl až tři čtvrtě litru vody. V kastrolu vše zahříváme na teplotu, kterou snesou ruce. Namočíme dětský ručník a položíme na záda v oblasti ledvin. Směs udržujeme na ohni teplou a opakovaně přikládáme znovu namočený ručník po dobu asi 20 minut.

Číst dál: Posílení energie ledvin

Tělo si kyselé látky vytváří samo. Během látkové výměny v organismu neustále vznikají kyseliny, jako močová, uhličitá, mléčná, octová nebo solná. Všechny mají ničivý účinek a některé jsou tak agresivní, že dokážou rozleptat dokonce i kov nebo kámen. A teď si představte, jaké škody napáchají v těle, pokud v něm setrvávají, aniž by se neutralizovaly a vyloučily. 

Číst dál: Zásadité potraviny a jejich pozitivní vliv při překyselení organizmu

Centrum Ostrov na Facebooku